nieuws

Grote routepijl moet ongelukken met e-bikes voorkomen bij fietsvierdaagse Tubbergen

Duidelijk zichtbare routepijlen moeten voor een verkeersveilige fietsvierdaagse in Tubbergen zorgen. De organisatie van het evenement heeft de grote pijlen geplaatst zodat snelle e-bikers op tijd weten welke richting ze op moeten.
Volgens voorzitter Jack Stolp voorkomen de routepijlen op bordjes gevaarlijke situaties. "E-bikes komen met grotere snelheid bij kruispunten aangereden. De bordjes zorgen voor rust en overzicht. Daarom is het nodig dat we ze neerzetten."

Voor dag en dauw

De bordjes met routepijlen werden vanochtend voor dag en dauw geplaatst langs de drie routes die de fietsvierdaagse vandaag in de aanbieding heeft. Vanaf half zeven vanochtend waren Jack Stolp en andere vrijwilligers daarvoor op pad. Om half negen vertrokken de eerste fietsers.
Tekst gaat verder onder de foto
Plaatsen van de routebordjes gebeurde vanochtend voor dag en dauw
Plaatsen van de routebordjes gebeurde vanochtend voor dag en dauw © RTV Oost / Bart Kieft
Fotograaf: RTV Oost / Bart Kieft
In totaal doen vandaag zo'n vijfhonderd fietsers mee aan het evenement. Ze komen uit alle delen van het land; Hoogeveen, Helmond, Den Haag en Gorssel bijvoorbeeld. "We zijn deze week één grote familie, geweldig gewoon", zegt een deelneemster uit het naburige Geesteren. De fietsvierdaagse in Tubbergen, met allerlei randactiviteiten, duurt nog tot en met vrijdag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.