nieuws

Enschedese achttien maanden cel in na gewelddadige woningoverval in Diepenheim

Enschedese achttien maanden cel in na gewelddadige woningoverval in Diepenheim
Enschedese achttien maanden cel in na gewelddadige woningoverval in Diepenheim © RTV Oost
De rechtbank in Almelo heeft een 46-jarige vrouw uit Enschede veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan acht voorwaardelijk, voor een gewelddadige woningoverval in Diepenheim. 
De straf is gelijk aan de eis die de officier van justitie twee weken geleden uitsprak. 

Betaalde seks

Volgens de 46-jarige vrouw was het slachtoffer haar nog 70 euro schuldig voor betaalde seks. Eind januari dit jaar besloot ze het geld te gaan halen toen ze hoorde dat het slachtoffer haar niet wilde betalen, maar eerst een nieuwe fiets ging kopen.
De vrouw nam een vriendin van haar mee en pikte op weg naar Diepenheim ook nog een man op. De man was onder invloed en trapte de voordeur van het slachtoffer in. De slapende Diepenheimer werd uit zijn bed getrokken en meermaals geslagen.

Diezelfde week

De drie overvallers namen verschillende spullen van het slachtoffer mee en gaven hem de opdracht zo snel mogelijk 150 euro in huis te halen. Dat zouden ze diezelfde week nog komen ophalen. Zover kwam het niet, omdat het slachtoffer de politie inschakelde.
De 33-jarige vriendin kreeg een werkstraf van 240 uur en 104 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. De man moet zich nog verantwoorden voor de rechter, wanneer is niet duidelijk. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.