nieuws

Eeuw oude drukkerij uit Oldenzaal failliet, ruim zestig medewerkers op straat

Eeuw oude drukkerij Oldenzaal failliet, ruim 60 medewerkers op straat
Eeuw oude drukkerij Oldenzaal failliet, ruim 60 medewerkers op straat © Google Maps
Verhaag Drukkerij in Oldenzaal is maandag failliet verklaard door de rechtbank. De 62 werknemers van de ruim een eeuw oude drukkerij zijn ontslagen. De werkzaamheden bij het bedrijf lagen al een week stil. "Crediteuren hebben nog een kleine miljoen euro tegoed", zegt curator Ale Holsbrink.
Verhaag kwam vorig jaar in de problemen door een poetsdoek die in een nieuwe drukpers terecht was gekomen. De drukkerij lag daardoor wekenlang stil. De reparatiekosten liepen richting het miljoen. Om het werk voort te kunnen zetten schafte Verhaag een oude pers aan, maar die was kwalitatief een stuk minder. "Daardoor is de omzet van Verhaag vorig jaar met een half miljoen gekelderd", zegt Holsbrink. 

Medewerker luidde vorig jaar noodklok

Een medewerker gaf vorig jaar al aan te vrezen voor het voortbestaan van de drukkerij die in 1904 is opgericht. Directeur Van Heteren reageerde toen dat de continuïteit van het bedrijf niet in het geding was door de kapotte drukpers. Het bedrijf ging tien jaar geleden ook al failliet. 
De juridische strijd over de afhandeling van de schade aan de drukpers is nog steeds gaande. Curator Holsbrink onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. "Maar mij is verteld dat de kans op een succesvolle doorstart klein is", zegt Holsbrink. "Door de digitalisering staat de printindustrie flink onder druk." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.