nieuws

‘Overheerlijk’ koken met TV Oost

'Overheerljk' aflevering 1
'Overheerljk' aflevering 1 © RTV Oost
Op uitnodiging van de provincie Overijssel trok tv-kok Nadia Zerouali de afgelopen weken door Overijssel om samen te koken en te eten. RTV Oost was bij alle negen kooksessies aanwezig. Samen met Nadia en haar gasten ontdekten we nieuwe smaken en maakten we kennis met boeren en telers uit de buurt. In de maand augustus zendt RTV Oost op zaterdag en zondag als onderdeel van ‘Overijssel Vandaag’ het kookprogramma 'Overheerlijk' uit.
Geen doorsnee gasten
Het waren geen doorsnee gasten met wie Zerouali het kookavontuur aanging. In de eerste uitzending staat de tv-kok samen met de Koerdische Sherivan Kocar achter het fornuis. Kocar vluchtte twee jaar geleden met haar gezin uit Syrië. Sinds een anderhalf jaar woont ze met haar man, drie kinderen en schoonmoeder in een appartement in IJsselmuiden. Om de Nederlandse taal en mensen goed te leren kennen, kookt ze iedere week bij het plaatselijke eeTze.
maismeel toevoegen
maismeel toevoegen © RTV Oost
Voor een grote pan ugali is heel veel maïsmeel nodig

Afrikaanse ugali

Niet eerder had Zerouali ugali (maïspap) gekookt. Ze beleeft de primeur in de derde aflevering als ze samen met een aantal deelnemers van de Halve Marathon Zwolle kookt. Onder hen ook de winnaar William Wanjiku uit Kenia. In de keuken van recreatiebedrijf de Maathoeve in Heeten combineert Nadia de Afrikaanse ugali met oer-Hollandse hachee en bloemkool.

BBQ met Bökkers

Memorabel is ook de barbecue met de bandleden van Bökkers. Op het podium vormen ze één geheel, maar samen eten blijken ze nooit te doen. Laat staan samen koken. En wie denkt dat de bandleden alleen maar houden van grote stukken vlees, die komt bedrogen uit. De helft van de band is vegetariër. De barbecue van Nadia met Bökkers is te zien in aflevering zes.
Kijk hier voor meer informatie over ‘Overheerlijk’.
De verhalen en gerechten van de kooksessies zijn terug te vinden op www.natafelenmetnadia.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.