nieuws

Boksbond blijkt Peter M. al geschorst te hebben voor omstreden filmpje

Boksbond had olympisch bokser Peter M. uit Almelo al eerder geschorst
Boksbond had olympisch bokser Peter M. uit Almelo al eerder geschorst © GettyImages / leolintang
Bokser Peter M. uit Almelo verscheen gisteren voor de rechtbank op verdenking van bedreiging, maar naar nu blijkt is hij al sinds 1 juli door de boksbond (NBB) geschorst voor een ander akkefietje.  "Er is een filmpje verschenen dat geen voorbeeld was voor de bokssport", zegt NBB-directeur Peter Bonthuis
Bonthuis benadrukt dat M. het filmpje niet zelf heeft geplaatst. Toch was het voor de NBB wel reden om M. voor drie maanden, dus tot 1 oktober, te schorsen.
M. zit in een lastig parket. Hij moest zich gisteren voor de rechtbank verantwoorden voor het bedreigen van zijn ex-vriendin, het vernielen van haar meubilair en verboden wapenbezit. Er is een werkstraf van dertig uur geëist en de uitspraak is over twee weken. Hij bokste eind juni voor het laatst op de Europese Spelen waar hij de kwartfinales haalde. 

Netelige situatie

De boksbond zit met de situatie rond M. en de rechtszaak in de maag. "Maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken", zegt Bonthuis. "We moeten de uitspraak afwachten." 
M. hoopt zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo. "Mocht hij schuldig worden bevonden dan gaan we om de tafel om te kijken wat de conclusies zijn", zegt Bonthuis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.