nieuws

'Junkie-vrouw' moet alibi verschaffen voor gewapende overval op bejaarde broers in Heeten

De bejaarde broers werden slachtoffer van een gewelddadige overval
De bejaarde broers werden slachtoffer van een gewelddadige overval © RTV Oost
Eén van de twee mannen die verdacht worden van een gewelddadige overval op twee bejaarde broers, begin dit jaar in Heeten, zegt een alibi te hebben. Volgens de Lelystedeling is hij de bewuste avond door een man naar Zutphen gebracht voor een bezoek aan een 'junkie-vrouw'. De identiteit van deze dame is nog niet bekend, ze wordt nog gezocht. Ook zou de verdachte later op de avond naar Enschede zijn gereden. "Hij is dus niet in Heeten geweest", zegt zijn raadsman.
De advocaat heeft de chauffeur en de mysterieuze 'junkie-vrouw' opgeroepen als getuige. Ook wil hij graag de Almelose medeverdachte en diens vriendin horen. Die vriendin heeft vandaag in de rechtbank al een korte verklaring afgelegd. "Mijn vriend [de Almelose medeverdachte, red.] moest wat spullen bewaren voor een bekende. Dat was een getinte man. Die zat op dat moment gedetineerd in Grave."

Meer overvallen

De spullen bleken gestolen munten en een horloge van de Heetense broers. "Ik wist niet wat het voor dingen waren, totdat de politie bij ons een inval deed", zegt de vriendin van de medeverdachte.
Haar vriend wordt niet alleen verdacht van betrokkenheid bij de overval op de Heetense broers. Hij zou samen met nog twee anderen meerdere overvallen hebben gepland. Bij een potentieel slachtoffer zou een peilbaken onder de auto zijn bevestigd.

Emoties

Beide verdachten van de overval in Heeten ontkennen betrokkenheid. Bij de overval werden de bejaarde broers Frans en Hein van Oldeniel dertien uur lang opgesloten in een slaapkamer van hun eigen huis bij landgoed Zonnebergen tussen Deventer en Heeten. Ook werden ze onder schot gehouden. De twee daders maakten ongeveer 4.500 euro en spullen uit de woning buit. De gewelddadige overval wekte veel emoties van onbegrip op in de regio. 
Het eindproces dient waarschijnlijk eind september.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.