nieuws

Jongensdroom YouTuber Bas Tietema is groot succes

Bas (rechts) met zijn Tour de Tietema-team
Bas (rechts) met zijn Tour de Tietema-team © Instagram / Bas Tietema
Zonder persaccreditatie naar de Tour de France om een YouTube-serie te maken. Bas Tietema uit Zwolle is terug van een drie weken durende gekte. Samen met hem kijken we terug op deze bijzondere weken.
Hij moet toegeven, hij is stiekem wel blij dat zijn avontuur is afgelopen. Samen met zijn team, Josse Wester en Devin van der Wiel, stortte Bas zich in een onbekend avontuur: Tour de Tietema. "Het begon eigenlijk als een jongensdroom".
Die jongensdroom leverde hem veel kijkers op. Wielerfans konden opdrachten (oftewel challenges) insturen, die Bas en zijn team moesten zien te voltooien. De een nog gekker dan de ander: "Het is wel geëxplodeerd tot een hele grote serie deze zomer."

Internationale media

Niet alleen wielerfans wisten het kanaal van Bas te vinden. Ook (internationale) media kregen lucht van zijn video's. Zo besteedde De Avondetappe aandacht aan zijn initiatief, maar ook het Belgische Vive le Vélo was liefhebber.
Vooral zijn opdracht waarin de Zwollenaar minstens vijftig mensen moest laten geloven dat hij een Tour de France-renner was, kwam ruim in het nieuws.
YouTuber Bas Tietema kijkt terug op zijn succesvolle serie Tour de Tietema
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.