nieuws

Celstraffen van één tot anderhalf jaar voor leden van Enschedese drugsbende

Celstraffen voor leden van Enschedese harddrugsbende
Celstraffen voor leden van Enschedese harddrugsbende © iStock
De rechtbank in Almelo heeft vier leden van een Enschedese drugsbende veroordeeld tot celstraffen die variëren van één tot anderhalf jaar. Daarvan is een deel voorwaardelijk. De vier verdachten zijn mannen uit Enschede en Rotterdam in de leeftijd van 22 tot 38 jaar. Ze werden tijdens een politieactie op 15 januari aangehouden. In woningen aan de Rembrandtlaan en Esstraat werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen.
Twee weken geleden had ook een vijfde verdachte voor de rechter moeten verschijnen. Dat deed de man niet, hij zou zijn gevlucht naar Marokko en niet van plan zijn om zijn gezicht nog in Nederland te laten zien.  

Tip

De drugsbende werd opgerold nadat eind vorig jaar een tip binnenkwam dat twee Rotterdammers zich bezighielden met de handel in harddrugs in Enschede. Meteen werd besloten telefoons te tappen en de leden van de bende te achtervolgen. 
Na ongeveer drie maanden besloot de politie toe te slaan. Hierbij werd de man die de bestellingen zou rondbrengen, een 22-jarige Enschedeër, in de auto van zijn vader aangehouden.
In de auto lagen meerdere telefoons vol telefoonnummers met codenamen en berichten over drugs. In de woning waar hij met zijn ouders woont werd cocaïne, twee sporttassen vol hennep en een nep-pistool gevonden.

Duizenden euro's tussen de vuile was

In een flat aan de Rembrandtlaan was de vangst nog groter: meerdere kilo's harddrugs, in wasmanden verstopt geld en een stapel telefoons vol drugsgerelateerde berichten. Drie mannen werden aangehouden. 
Daarmee staat ontegenzeggelijk vast dat de vier zich schuldig maakten aan drugshandel, aldus de rechtbank in Almelo vandaag. Over enkele weken maakt de rechtbank bekend hoe hoog de bedragen zijn die de bende moet afdragen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.