nieuws

Welsum bijna klaar voor feestweekend: "De Karmse is Welsum en Welsum is de Karmse"

Welsum maakt zich op voor een weekend vol gezelligheid, feest en tradities. De jaarlijkse Karmse is hét evenement van het dorp aan de IJssel. De volksfeesten worden al meer dan honderd jaar gevierd. "Welsum kan niet zonder de Karmse", zegt organisator Jarno Bredenoord. "De Karmse is Welsum en Welsum is de Karmse."
Op het evenemententerrein is het als sinds dinsdag een drukte van belang om alles klaar te zetten voor het feestweekend. Er staat al een gigantische feesttent en vandaag wordt er verder gewerkt aan de bar en het podium. Elke avond staat op dat podium een band of deejay. 

'Er kan niemand bij'

Vanwege het warme en droge weer is het weiland, waar dit weekend de trekkertrek wordt gereden, veel te droog. Om het land wat zachter te maken, loost een trekker met een giertank duizenden liters water. "Er hebben zich al 130 deelnemers aangemeld, er kan niemand meer bij", zegt Eline Bredenoord, de zus van Jarno, over de trekkertrek.
De vader van Eline en Jarno was jarenlang betrokken bij de organisatie, maar dit jaar is Aart Bredenoord 'slechts' vrijwilliger. Jarno weet zeker dat het goed gaat komen, ook zonder zijn vader. "We hebben gelukkig een heel goed bestuur en heel veel vrijwilligers die allemaal doen wat ze kunnen."

Festiviteiten

Zaterdag wordt er langs de IJsseldijk een optocht gehouden met versierde wagens. Zondag is het de familiedag met het straattheater, bierpulsjoelen, doelschieten en ringsteken. 
Tijdens het weekend varen er extra pontjes naar Olst. Op zaterdagnacht is de laatste overtocht, om half twee.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.