nieuws

Is dit het enige rookvrije terras van Overijssel?

Op steeds meer terrassen geldt een rookverbod
Op steeds meer terrassen geldt een rookverbod © ANP
Rookvrije terrassen, ze rukken op in de Nederlandse horeca. Vorig jaar waren 39 terrassen (deels) rookvrij, inmiddels zijn dat er 113. Een trend waar de Overijsselse restaurants en cafés niet aan mee lijken te doen. Heeft onze provincie überhaupt een rookvrij terras?
Het antwoord op die vraag: ja, Overijssel heeft ten minste één rookvrij terras. Dat is namelijk bij Theatercafé Vrijhof in Enschede, op het terrein van de Universiteit Twente. Vanwege klachten van mensen uit de kantoren boven het café, besloot Vrijhof de sigaret in de ban te doen. "Twintig procent rookt, tachtig procent dus niet. Daarom hebben we besloten om ons terras rookvrij te maken."

Duidelijk rookverbod

"We spreken ons uit tegen de sigaret in ons café én op ons terras", legt Ronald Kremer van Vrijhof uit. Hij denkt dat er wel meer Overijsselse horecagelegenheden zijn met een rookverbod, maar dat zij het minder expliciet aangeven.
Ondanks dat het Enschedese café wel duidelijk maakt een rookvrij terras te hebben, moeten sommige klanten daar aan herinnerd worden. "We moeten mensen er wel eens op aanspreken, maar we hebben nog nooit mensen hoeven wegsturen", besluit Kremer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.