Kristoffer Peterson op weg naar de uitgang bij Heracles Almelo

Heracles Almelo lijkt Kristoffer Peterson vlak voor de start van de competitie alsnog te verkopen. De Zweedse aanvaller is dicht bij een overgang  naar Swansea City dat uitkomt in de Engelse Championship. 

Technisch manager Tim Gilissen bevestigt dat Peterson toestemming heeft gekregen om te onderhandelen, maar wil niet bevestigen dat het inderdaad om Swansea City gaat. Wel denkt Gilissen dat de transfer binnen een of twee dagen rond komt. Heracles Almelo is zo goed als rond met de club.

Kristoffer Peterson kende met name vorig seizoen een uitstekend jaar in Almelo. Met twaalf doelpunten en zes assists had hij een belangrijk aandeel in de zevende plaats van Heracles in de eredivisie. Hij maakte bovendien zijn debuut in het nationale elftal van Zweden. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaf de aanvaller meermaals te kennen dat hij graag een transfer wilde maken. Eerder zag hij teamgenoten als Adrian Dalmau (FC Utrecht) en Brandley Kuwas (Al-Nasr) ook al een mooie transfer maken. 

Heracles Almelo heeft de opvolger voor Peterson normaal gesproken al in huis. Dabney Dos Santos lijkt de vacante positie voorlopig in te vullen, terwijl ook Mauro Junior op zijn positie kan spelen. De competitie voor Heracles Almelo begint aanstaande zondag tegen SC Heerenveen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: