nieuws

Ommen zet eerste stap om 'toeristenweg' veiliger te maken

Vooral tijdens het drukke toeristenseizoen is het gevaarlijk op de Zwolseweg in Ommen. De eerste maatregel om de situatie veiliger te maken, is genomen. Sterker nog: het zebrapad is vanochtend officieel geopend.
Wethouder Leo Bongers nam met enkele bewoners van wooncomplex het Molenerf de opening voor zijn rekening. Samen staken ze voor het eerst via het zebrapad de weg over.
De bewoners van de Zwolseweg zijn blij met deze eerste stap van de gemeente om de weg veiliger te maken. "Het zebrapad bij de Konijnenbeltsmolen lijkt ons een heel goede tussenstap op weg naar een complete renovatie van de kop van de Zwolseweg", aldus Arnold Huijsmans, namens de initiatiefgroep Verbetering Zwolseweg.

'Vecht Avenue'

"Deze weg verdient een nieuwe aanpak met meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Vergeet niet dat dit gedeelte van de Zwolseweg de aanvoerweg is voor duizenden bezoekers die Ommen aandoen op weg naar één van de vijf populaire toeristische voorzieningen. Dit alles voor een nog aantrekkelijker toeristische 'Vecht Avenue' in Ommen."
Tegenover de molen wordt later nog een doorsteek gemaakt in de bestaande haag om via een trappetje uit te komen bij de Vechtoever en rederij Peters.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.