nieuws

Erik ten Hag door FIFA genomineerd voor Coach van het jaar

Erik ten Hag
Erik ten Hag © Pro Shots
Erik ten Hag is een van de tien genomineerden voor de verkiezing van beste coach ter wereld. Wereldbond FIFA presenteerde de naam van de Oldenzaalse trainer van Ajax, die afgelopen seizoen zeer succesvol was bij de Amsterdammers. Ten Hag won met Ajax de landstitel, de beker en bereikte de laatste vier in de Champions League.
Ten Hag bevindt zich in het gezelschap van onder anderen de Duitser Jürgen Klopp, die met Liverpool de Champions League won, en de Spanjaard Pep Guardiola, die Manchester City naar de titel in de Premier League loodste. Ook de Braziliaanse bondscoach Tite, de Franse bondscoach Didier Deschamps en de Portugese bondscoach Fernando Santos zijn genomineerd.
Fans, journalisten, bondscoaches en aanvoerders van nationale teams kunnen vanaf woensdag online hun stem uitbrengen. De winnaar wordt maandag 23 september bekend tijdens het gala van de FIFA Football Awards in Milaan. Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters is genomineerd voor de beste coach in het vrouwenvoetbal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.