nieuws

N35 vrijdagavond weer open na werkzaamheden

De N35 tussen Mariënheem en Nijverdal is vanaf vrijdagavond weer open. De weg zou eigenlijk aankomende maandagochtend weer open gaan voor verkeer, maar de werkzaamheden verliepen sneller dan gepland.
Gisteren hield de BAM nog een slag om de arm: langdurige regenval zou nog roet in het eten kunnen gooien. Maar dat is dus niet het geval, de weg gaat vrijdagavond open. 
En dat ondanks het warme weer van vorige week. "We hebben de werktijden aangepast, waardoor werknemers in lagere temperaturen werkten. Ook hebben we gezorgd voor genoeg frisdrank, en ijsjes", vertelt Christian Holterman van de BAM. 
Door de werkzaamheden moesten reizigers rekening houden met maximaal een half uur extra reistijd, maar er was nauwelijks sprake van extra vertragingen. "Het is vakantietijd, dus de hoeveelheid verkeer op de weg is laag."
Bekijk hieronder dronebeelden van de werkzaamheden aan de N35
N35 vrijdagavond weer open na werkzaamheden

Werkzaamheden

Sinds maandag 15 juli is de weg in etappes dicht. Eerst werd er gewerkt tussen Mariënheem en Haarle, daarna tussen Nijverdal en Wierden. Ook de tunnel was afgesloten voor onderhoud.
Het wegdek is door een geluiddempende asfaltlaag vervangen. Ook zijn glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en -paaltjes naast de weg geplaatst. Op die manier moet de rijbaanscheiding duidelijk zijn. Zo wil Rijkswaterstaat voorkomen dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.