nieuws

Verdachte moord Steenwijker Erol langer vast: dekbedovertrek is cruciaal bewijs

Halil Erol verdween in 2010 van de radar
Halil Erol verdween in 2010 van de radar © RTV Oost
De Meppeler die is aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Hali Erol uit Steenwijk, blijft de komende twee maanden in voorarrest. Dat heeft het gerechtshof besloten. De rechtbank Overijssel liet de verdachte eerder vrij, maar daar ging het Openbaar Ministerie tegen in beroep. Cruciaal in de zaak lijkt de vondst te zijn van een dekbedovertrek bij de menselijke resten van Halil Erol. Ook is er dna-bewijs.
De verdachte ex-tbs'er werd vorige maand aangehouden nadat er forensisch onderzoek was gedaan in een woning in Meppel. De man woonde in dit huis toen Erol verdween in 2010. Hij werd toen ook al aangehouden in het onderzoek naar de dood van Erol. 

Brandende auto

Erol zou op de dag van zijn vermissing samen met zijn ex-vrouw, kinderen en toenmalige bewoners in het huis aan de Jan Sluytersstraat geweest zijn. Een dag later werd de auto van Erol brandend gevonden in het Groningse Haren.
Een aantal van zijn ledematen werd een week later ontdekt in de Steenwijker Aa in Eesveen, net buiten Steenwijk. Drie jaar later vonden twee wandelaars in het natuurgebied De Kiersche Wijde in Wanneperveen de romp van Erol. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.