nieuws

Wie herkent deze boekenzoeker op de vorige Deventer Boekenmarkt?

Wie herkent deze wanhopige boekenzoeker op de vorige Deventer Boekenmarkt?
Wie herkent deze wanhopige boekenzoeker op de vorige Deventer Boekenmarkt? © RTV Oost
Een onbekende man was tijdens de boekenmarkteditie van 2018 tevergeefs op zoek naar het zeldzame boek 'De geschiedenis van Langejan en zijn ezel Caliban.' Nu, een jaar later, is het boek vlak voor een nieuwe editie van de boekenmarkt gevonden. Alleen, de kandidaat-koper is spoorloos.
Nanny Bosgoed van het Deventer antiquariaat De Kameleon zoekt de man die vorig jaar wanhopig speurde naar het boek. Toen kon ze hem niet blij maken. Nu heeft ze het boek ergens opgeduikeld. 

Apart gelegd

"Ik kon hem vorig jaar niet helpen, had alleen een ander boek van Langejan beschikbaar. Maar afgelopen voorjaar heb ik het boek ergens kunnen inkopen en meteen apart gelegd voor deze meneer. Maar wie is het?"
"Een lange man, grijs haar, op leeftijd, uit Hengelo vermoedelijk. Dat is wat we nog weten", zegt Bosgoed. "Het zou mooi zijn als we hem kunnen traceren. Of dat hij naar de boekenmarkt van komende zondag komt om bij ons het boek te kopen."

Videobeelden

Inmiddels is duidelijk dat van de zoekende man videobeelden zijn. Hij is vorig jaar geïnterviewd voor de camera door verslaggever Bart Kieft op de Deventer Boekenmarkt. Bijgaande beelden maken dat duidelijk.
Wie herkent deze grijze boekenzoeker op de vorige Deventer Boekenmarkt?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.