nieuws

Zo verjaag je wespen, volgens onze Facebookvrienden

Wesp op een glas
Wesp op een glas © iStock / Getty Images Plus - JimmyR
Hoe verjaag jij wespen, vroegen wij in de Praat Mee van woensdag. Dat hebben we geweten. Een stortvloed aan tips en reacties kwamen onze kant op. Een overzicht van de meest nuttige en opvallende inzendingen.
Jeroen Thalen stuurde ons via WhatsApp een tip in de categorie 'grootmoeders tips'. Hij schrijft: "Snijd een of meerdere citroenen in plakken. Leg ze op een schaaltje en prik er kruidnagels erin. Succes verzekerd." 
Ook Monique Bijker heeft zo'n soort tip. Op Facebook schreef ze: "Doe ongebruikte koffie in een leeg blikje leverpastei. Als je dit aansteekt kun je rustig buiten aan tafel zitten."
Voor de tip van Herma Dogger moet je een beetje knutselen: "Snijd de bovenkant van een plastic fles af, doe een laagje ranja in de fles en zet de bovenkant van de fles er op zijn kop in. Zo kunnen wespen er wel in, maar niet uit", schrijft ze. "Stukje van je terras af zetten en je hebt een prima wespenvanger."
"Hang een cd op", tipte Mariska Temmink ons. Maar zeker is ze niet van deze tip. "Hoorde ik ooit ergens."
Stefan Jonkman verjaagt wespen met een plantenspuit: "Ze hebben een hekel aan nat zijn, dus vliegen ze terug naar hun nest om op te drogen."
Yvonne Hiemstra heeft een eenvoudige tip: Wierook branden, schrijft ze.
Als laatste heeft Franc Talsma een bijzondere tip: hij bouwt een eigen (nep) wespennest. Die kun je zelf knutselen of in een winkel kopen. Omdat wespen territoriaal zijn ingesteld, zullen ze een andere plek zoeken om hun nest te bouwen. Dus dan voorkom je dat ze zich nestelen bij jou in de tuin.
Naast deze tips kregen we ook een heleboel reacties van mensen die zeiden dat je ze vooral met rust moet laten. Zo schrijft Tim Korenblik: "Het gaat al niet goed met insecten in het algemeen. Dus wat dacht je van ze gewoon lekker met rust laten?"
Heb jij meer tips? Deel ze met ons op onze Facebookpagina!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.