nieuws

Ambacht komt tot leven op de Siepelmarkt in Ootmarsum

Het centrum wordt de komende twee weken op donderdag omgetoverd tot een plek waar de ambachtelijke beroepen de boventoon voeren. Het is een evenement dat al jaren bestaat in Ootmarsum, maar deze editie is extra speciaal: Het is namelijk de 50ste editie van de Siepelmarkt!
Dak dekken, manden vlechten en boeken binden, het zijn zomaar wat oude ambachten die je tegenkomt in het centrum van Ootmarsum. Met veel geduld, concentratie en vooral plezier gaan de ambachtslieden aan de slag. Ze genieten van de bezoekers die nieuwsgierig aan het observeren zijn hoe zo'n ambacht nou precies in zijn werk gaat. 
"Het is vooral een hobby, maar wel eentje die een beetje uit de hand gelopen is", vertelt de boekenbinder ons. Hij komt hier al jaren en is na zijn pensioen begonnen met zijn middeleeuwse hobby. "Ik ging met de fut, maar had nog wel fut om genoeg dingen aan te pakken. Op internet zag ik toen een cursus boeken binden voorbij komen en daar heb ik mij voor aangemeld, en nu doe ik het al 18 jaar met heel veel plezier."
De boekenbinder die bezig is met het binden van een bijbel uit 1250
De boekenbinder die bezig is met het binden van een bijbel uit 1250 © Dean van het Laar/ RTV Oost
Fotograaf: Dean van het Laar/ RTV Oost De boekenbinder die bezig is met het binden van een bijbel uit 1250 </>
"Op dit moment ben ik bezig om een bijbel uit 1250 weer aan elkaar te binden. Kijk toch eens naar dat lettertype, prachtig! Dit is ook dé schoonheid van het ambacht. Je kan zulke mooie dingen maken wanneer je er wat aandacht inlegt."
Volgende week op donderdag 8 augustus zal de Siepelmarkt nog een keer georganiseerd worden. 
De Siepelmarkt: Waar ambacht tot leven komt
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.