nieuws

Passie voor vrachtwagens: "Vrijheid en geen gezeur, daar doe je het voor"

Wie van vrachtwagens houdt, kan dit weekend terecht in Diepenheim. Daar is namelijk het zogenoemde 'Truckersfestijn'. Tientallen vrachtwagens zijn daar uitgestald en chauffeurs komen bij elkaar om hun passie te delen. 
Zo ook Alwin Vlaskamp. Hij is al jaren chauffeur en staat op het terrein met zijn 'hobby-auto', een oude Scania waar hij aan sleutelt. Als hij de weg op gaat voor transport, neem hij een andere wagen mee. "Het gaat om de vrijheid", vertelt hij. "Een mooie auto onder de kont, je eigen plekje, daar doe je het voor." 

Vriendin

Hij heeft er zelfs ooit zijn vriendin voor aan de kant gezet. "Die vond het niet zo veel aan dat ik op zulke onregelmatige tijden in de vrachtwagen zat. Die wilde dat ik wat anders ging doen. Dat ging dus niet door. Je bent chauffeur of je bent geen chauffeur."
De 'jonge generatie'
De 'jonge generatie' © RTV Oost

Tekort

Toch is er een steeds groter tekort aan goede chauffeurs. En dus wordt de hoop gevestigd op de jongere bezoekers. Aan hun enthousiasme ligt het in ieder geval niet. Bram wist al op jonge leeftijd dat hij vrachtwagenbestuurder wilde worden. "Volgens mijn moeder was vrachtwagen een van de eerste woordjes die ik kon zeggen. Dus dat zegt genoeg", lacht hij. Hij ziet zichzelf dus over een paar jaar wel in de wagen zitten.
"Mooi man, de hele dag op de weg in zo'n grote wagen. Dat lijkt me wel wat, ja."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.