nieuws

Dos Santos lijkt openingsduel van Heracles te gaan halen

Het lijkt erop dat Dabney dos Santos op tijd fit is voor de eerste competitiewedstrijd van Heracles Almelo, zondag tegen sc Heerenveen. De vleugelaanvaller was afgelopen weekend ziek en miste daardoor de laatste oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.
Vandaag trainde Dos Santos weer mee en hij maakte een goede indruk, volgens trainer Frank Wormuth. Morgen wordt besloten of hij daadwerkelijk kan starten.

Nog geen Pröpper

Aanvoerder Robin Pröpper ontbreekt zondag in de wedstrijdselectie. De verdediger is nog niet volledig wedstrijdfit en gaat maandag bij het tweede elftal in actie komen. Ook Jesper Drost (knie) is nog niet inzetbaar.

Wormuth zag vandaag Kristoffer Peterson definitief vertrekken. De Zweedse aanvaller tekent een contract bij Swansea. "Een fantastische voetballer en een fantastisch mens", aldus de Duitse coach. "We gaan hem missen. Maar dat hoort nou eenmaal bij de voetballerij."

Veertig goals

Eerder waren ook Adrian Dalmau en Brandley Kuwas vertrokken bij de Almeloërs. Met zijn drieën waren ze vorig seizoen goed voor meer dan veertig doelpunten. Toch maakt Wormuth zich geen zorgen: "We rekenen onze voorhoede niet af op het aantal doelpunten", stelt de coach.
"Wel op het aantal kansen dat ze creëren en de verdedigende arbeid die ze leveren. Verder heb ik geen verwachtingen. Vorig jaar hadden we ook niet verwacht dat Kuwas en Peterson bijvoorbeeld zoveel goals zouden maken."

Stil

De harde kern van Heracles heeft aangekondigd stil te blijven tijdens thuiswedstrijden, omdat de supporters het niet eens zijn met de nieuwe stadionnaam (Erve Asito). Wormuth betreurt de protestactie: "Ik zou willen zeggen: het team speelt de wedstrijden, niet de stadionnaam. Als de supporters Heracles aanmoedigen, dan steunen ze het team. Na de wedstrijd kunnen ze dan over de naam van het stadion praten. Maar ik wil benadrukken dat ik iedere mening respecteer."
Het duel tussen Heracles en Heerenveen begint zondag om 12.15 uur en is live te volgen via Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.