nieuws

Twee Twentse producties genomineerd voor Musicalworld Award

Theaterspektakel STORK! 150 jaar
Theaterspektakel STORK! 150 jaar © RTV Oost / René Wolf
De theatervoorstellingen STORK! en Hanna van Hendrik vallen mogelijk in de prijzen omdat ze genomineerd zijn voor een Musicalworld Award in de categorie 'Beste regionale productie'.
STORK! werd vorig jaar opgevoerd op een oud fabrieksterrein in het centrum van Hengelo. De duizenden bezoekers werden getrakteerd op een uniek avondvullend programma. Ook het succesvolle Hanna van Hendrik, dat gisteravond voor het laatst werd opgevoerd, is genomineerd.

De verhaallijnen

De voorstelling STORK! ging over de geschiedenis van het metaalbedrijf. "Wat als de geschiedenis kon worden veranderd, zou Hengelo er nu dan heel anders uit hebben gezien?" Hoofdrolspelers van STORK! waren Han Oldigs, Laus Steenbeeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten.
Hanna van Hendrik, het stuk van actrice Johanna ter Steege, gaat over het roerige leven van boerin Hanna die in Tubbergen vecht tegen de ruilverkaveling. Net als bij STORK speelden in dit stuk ook amateur-toneelspelers uit de regio mee. 

Vorige winnaar

De Almelose theaterproductie ‘Het Verzet Kraakt’ won vorig jaar de Musicalworld Award in de categorie 'Beste kortlopende musical'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.