PEC Zwolle verliest in eigen huis seizoensopener van Willem II

De aftrap van het Eredivisieseizoen heeft een nederlaag opgeleverd voor PEC Zwolle. In het MAC3Park stadion legde Willem II de Zwollenaren met 3-1 over de knie.

In een vernieuwde samenstelling kwam PEC Zwolle fel uit de startblokken en dat leverde ook de eerste mogelijkheid op. Nieuwkomer Bel Hassani was dichtbij, maar zijn schot verdween naast het doel van Wellenreuther. Ook de bezoekers deden van zich spreken, want halverwege de eerste helft kreeg Willem II tot drie keer toe een goede kans op de openingstreffer, maar na een scrimmage bleef het 0-0.

Thy opent bal Eredivisie 

In het verdere verloop van het eerste bedrijf ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen voor gevaar zorgden en kansen kregen. Het was PEC Zwolle dat vijf minuten voor rust op voorsprong kwam. Na knullig verdedigen in de Tilburgse defensie was Thy er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schuiven.  

Pavlidis straft fout Johnsen af

Lang kon PEC Zwolle niet genieten van de voorsprong, want twee minuten na de openingstreffer kwam Willem II op gelijke hoogte. Een verkeerde terugspeelbal van Johnsen werd genadeloos afgestraft door Pavlidis.

Willem II op voorsprong

Direct na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Leemans, die voor rust in het veld kwam voor de geblesseerde Clement, kopte de bal na een vrije trap in eigen doel, 1-2. PEC probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar tot grote kansen leidde dat niet. Een kleine twintig minuten voor tijd kwam Willem II zelfs op 1-3 toen Pavlidis een voorzet van Nunnely achter doelman Mous tikte. Die klap kwam PEC Zwolle uiteindelijk niet meer te boven en daardoor leed de ploeg van John Stegeman de eerste nederlaag van het seizoen. 

PEC Zwolle - Willem II 1-3

1-0 Thy (39)

1-1 Pavlidis (41)

1-2 Leemans (47/eigen doelpunt)

1-3 Pavlidis (72)

Arbiter: Manschot

Geel: Westerman, Pavlidis

PEC Zwolle: Mous; Hamer, Lachman, Reijnen (Westerman/84), Nakayama; Dekker, Clement (Leemans/30), Bel Hassani; Elbers (Flemming/57), Thy, Johnsen.

Willem II: Wellenreuther; Lewis, Holmén, Peters, Heerkens; Llonch, Saddiki; Vrousai, Köhlert, Nunnely; Pavlidis.

Bekijk hier de uitslag en stand in de eredivisie en de statistieken van PEC Zwolle. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: