nieuws

Race tegen de klok: wagens bloemencorso Sint Jansklooster mogelijk niet op tijd af

Gaan de bouwers van de corsogroepen uit Sint Jansklooster het wel of niet redden? Dat is een week voor het bloemencorso nog de vraag. De bouw ligt bij sommige groepen ver achter op schema. "Ik heb dat nog nooit meegemaakt", zegt Hoege Heetebrij, voorzitter van de Christelijke Oranjevereniging.
Jaron Mooiweer van 'Plak op die Bloem' legt uit hoe het kan dat de corsogroep zo in tijdnood zit. "Wij zijn te laat begonnen met het bouwen, daarbij komt dat de wagen dit jaar veel groter is dan voorheen. Daardoor is het alle hens aan dek voor ons. We werken van zeven uur 's ochtends tot twaalf uur in de nacht om de wagen toch op tijd klaar te hebben."
Volgens Heetebrij is te laat beginnen niet de enige reden waardoor de groepen het zichzelf zo lastig maken. "Het komt ook doordat de groepen zichzelf steeds meer uitdagen. Hierdoor komt het niveau natuurlijk wel hoger te liggen. Het is natuurlijk prachtig om te zien dat ze steeds een stapje hoger gaan, maar dat kost extra tijd."

Dahlia's

Vorig jaar waren er ook zorgen. Toen niet vanwege de tijdsdruk, maar door het dreigende tekort aan dahlia's. De droogte was daar de oorzaak van. Dit jaar lijkt het erop dat er voldoende bloemen zijn.
Het corso in Sint Jansklooster is op 16 en 17 augustus.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.