nieuws

Volleybalsters weten op OKT nog geen ticket voor Spelen te bemachtigen

Maret Balkestein-Grothues
Maret Balkestein-Grothues © ANP
De Nederlandse volleybalsters, met daarbij enkele Overijsselse speelsters, hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië nog geen ticket voor de Spelen van volgend jaar in Tokio weten te pakken. Het thuisland was in de laatste groepswedstrijd met 3-0 te sterk en pakte daarmee als groepswinnaar wel een ticket.
In de eerste set namen de Italiaanse volleybalsters een voorsprong van vijf punten, maar Nederland wist knap terug te komen. Aan het einde van het eerste bedrijf was Italië toch wat effectiever: 25-23.
Ook in de tweede set moest de ploeg van bondscoach Morrison in de achtervolging en kwam het te weinig door de Italiaanse verdediging. Daardoor moest Oranje ook deze set aan Italië laten: 25-17.
De derde set was lang spannend, maar ging met 25-22 ook naar Italië. Nederland, de nummer vier van de Spelen in Rio van 2016, moet nu op een volgend OKT een ticket zien te bemachtigen. Dat kan bij het Europees OKT in januari. Daar speelt het in ieder geval tegen het sterke Turkije en Polen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.