nieuws

Brecht (17) uit Hengelo pakt goud op Internationale Aardrijkskunde Olympiade in Hongkong

Brecht uit Hengelo met haar gouden plak
Brecht uit Hengelo met haar gouden plak © RTV Oost
De 17-jarige Brecht Reintsema uit Hengelo heeft afgelopen week op de Internationale Aardrijkskunde Olympiade in China een gouden medaille in de wacht gesleept. Zij was hiermee verantwoordelijk voor één van de in totaal vier Nederlandse plakken. "Ik ben heel trots", vertelt ze vol trots.
De vwo-leerlinge van het Twickel College eindigde derde in het damesklassement en dertiende in het algemeen klassement. Daarmee leverde Brecht de beste Nederlandse prestatie.
De Aardrijkskunde Olympiade was van 30 juli tot en met 5 augustus in Hongkong. De deelnemers kregen verschillende aardrijkskundeopdrachten, verdeeld over drie dagen. Een schriftelijke toets, veldwerkdag en een meerkeuzetoets waren de onderdelen.
"Tijdens de veldwerkdag moesten we een dorp in kaart brengen: welke gebouwen staan er, wat voor soort winkels zijn er? En wat voor soort mensen zouden hierop af moeten komen?", legt Brecht uit.
De gouden plak voor Brecht komt mogelijk goed van pas in de toekomst. "Ik ga Aardwetenschappen studeren, misschien kan ik wat vrijstelling krijgen. En het staat goed op je CV."

Overige Nederlandse medailles

Jacobus Petersen (zilver), Vito Tillart (brons) en Nora Schreuder (brons) haalden de andere drie medailles voor Nederland binnen. Nederland eindigde als tiende in het landenklassement. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.