nieuws

Fanclub Normaal viert jubileum met speciaal biertje: Anhangerschap 4.0

"Ga je mie nou wat over bier vertellen?" Bennie Jolink lacht er bij. De frontman van Normaal geniet van het speciale biertje dat de Normaal-fanclub Anhangerschap vanmiddag gepresenteerd heeft ter ere van het veertigjarig jubileum van de fanclub.
Jolink nam het bier, dat Anhangerschap 4.0 heet, in ontvangst bij bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. Het was ook het idee van de zanger om bier op de markt te brengen, zo vertelt Henk Kelder van Anhangerschap.
"Ik lieg en bedrieg nooit, maar het is een idee van mijn buurman Bennie. 'Als jullie veertig jaar bestaan, moet je speciaal bier uitbrengen.'" Daar kan ik wel wat mee, dacht Kelder toen.

Goed doel

Anhangerschap ontstond zo'n vier jaar na de oprichting van Normaal. Ondanks dat de boerenrockband nog sporadisch optreedt, is de fanclub nog springlevend. Het geld dat wordt opgehaald met het bier gaat naar de Stichting Ondersteuning Neurologisch Onderwijs Malawi (SONOM).
"In onze gezamenlijke kennissenkring zit een neuroloog die op eigen kosten naar Malawi gaat om daar neurologisch onderwijs te geven. Dat loopt in de papieren", vertelt Jolink.

Høkersweekend 2020

De Normaal-zanger verklapte dat zijn band in 2020 de muzikale omlijsting gaat verzorgen van het Høkersweekend, dat georganiseerd wordt door Anhangerschap.
"Al weet ik niet zeker of ze daar blij mee zijn", grapt Jolink. Henk Kelder is verrast door de geste van Jolink. "Daar verras je me mee." Wat volgt is het openmaken van een nieuw flesje bier en een welgemeende proost. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.