Kamervragen over zwientie tikken tijdens Dicky Woodstock

Was er voor dit weekend al veel commentaar van dierenactivisten op het zwientie tikken tijdens het festival Dicky Woodstock, vandaag zijn er ook Kamervragen over gesteld. De Partij voor de Dieren wil van minister Carola Schouten weten of zij 'het treiteren van varkens ter vermaak van de mens' verantwoord vindt. De partij wil weten of de minister van Landbouw van plan is in te grijpen.

Vorige week vroegen verschillende dierenwelzijnsorganisaties nog om de wedstrijd af te lasten. Daar gaf de organisatie van Dicky Woodstock geen gehoor aan. De vrees bestond dat tegenstanders zich zaterdag zouden roeren. Maar die lieten zich niet zien.

Herkomst varkens

De Partij voor de Dieren wil ook weten waar de varkens vandaan komen. Gaat het om biggen die vetgemest worden of om zeugen die gehouden worden voor de varkensfokkerij, vraagt de partij aan de minister.  

Als de minister geen bezwaar heeft tegen het zwientie tikken op het festival in Steenwijkerwold, dan verwacht de Partij voor de Dieren extra uitleg vanwege de verantwoordelijkheid van de minister om uitbraak van dierziekten te voorkomen. 

Rechter

Het protest van de dierenwelzijnorganisaties is niet nieuw voor organisator Henk Kranendonk van Dicky Woodstock. Jaren geleden stond hij al eens tegenover dierenwelzijnclubs voor de rechter. Die oordeelde toen dat er geen sprake was van dierenmishandeling. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: