nieuws

Het Spektakel van Steenwijk is feest van herkenning voor fietsliefhebbers

Steenwijk maakt zich op voor Het Spektakel
Steenwijk maakt zich op voor Het Spektakel © RTV Oost / Peter de Haan
Steenwijk is vandaag weer het decor van het wielerfeest het Spektakel van Steenwijk. Al sinds 1968 is Steenwijk één dag per jaar het walhalla voor fietsliefhebbers met een gratis toegankelijk profwielercriterium door het centrum van de stad.
Met grote namen als Dylan Groenewegen, Bauke Mollema en Pascal Eenhoorn verwacht de organisatie een interessante wedstrijd waar veel publiek op afkomt. Daarnaast is er een retrokoers met  bekende oud-wielrenners zoals Theo de Rooy en Mathieu Hermans.

Feest voor hele stad

Het Spektakel van Steenwijk wordt vandaag voor de 52e keer gehouden. Het is nog een van de weinige profcriteriums in Overijssel.
Niet alleen voor fietsliefhebbers is het Spektakel een mooi feestje, ook de rest van de stad viert mee met podia met live muziek en deejays.

Wielrenavond

Vanmiddag zijn de wegen rond het centrum al afgezet. De retrokoers start vanavond om 17.30 uur. De profrenners starten om 19.15 met de wedstrijd.
Aan de start staat dan ook de winnaar van vorig jaar, én meervoudig touretappewinnaar, Dylan Groenewegen. De rijders finishen rond 21.45 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.