nieuws

Vrijwilligers druk in de weer voor Champions League-wedstrijden FC Twente vrouwen

Hans de Lange (links) en Johnny van de Worp, vrijwilligers van GFC
Hans de Lange (links) en Johnny van de Worp, vrijwilligers van GFC © RTV Oost / Layla Bil
Het zijn drukke tijden voor de vrijwilligers van voetbalvereniging GFC uit Goor. Vanavond begint voor de vrouwen van FC Twente het Champions League-avontuur met een wedstrijd tegen Alashkert in Goor. Al sinds vanochtend zes uur zijn de vrijwilligers in de weer om alles tip top in orde te maken. "Je doet het voor GFC", vertelt vrijwilliger Johnny van de Worp.
FC Twente zit in een kwalificatiepoule met Alashkert, Besiktas en Gornik Leczna. Oorspronkelijk zouden de wedstrijden worden gespeeld op de velden van Sparta Enschede, Achilles'12 en Sportclub Enschede. De UEFA keurde de velden van Sparta en Achilles af, waarop een alternatief gezocht moest worden. GFC in Goor en Vosta in Enschede bleken bereid om hun accommodaties open te stellen voor de Champions League.
Vanuit de UEFA en FC Twente kreeg de Goorse club de nodige eisen. Zo moest het veld in de breedte met een meter worden ingekort. "En vanochtend wordt het gras nog een keer gemaaid. Twente wilde heel graag kort gras hebben", legt Van de Worp uit.
Tekst gaat verder onder de video
Vrijwilligers druk in de weer voor Champions League-wedstrijden FC Twente vrouwen

Eretribune

Vanmiddag moeten de lijnen nog een keer gekalkt worden en dan zit het werk erop voor de vrijwilligers van GFC. "Vanavond wordt alles door Twente geregeld", vertelt Van de Worp, die de wedstrijd met veel interesse gaat bekijken. "We zitten op de eretribune. Wat er zo mooi is aan dit werk? Je doet dit met je vrienden en voor de gezelligheid. Daar gaat het om."
Zaterdag wordt bij GFC het duel tussen Gornik Leczna en Alashkert gespeeld. Op dinsdag staat Alashkert - Besiktas geprogrammeerd in Goor. De winnaar van de kwalificatiepoule plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.