nieuws

Enschedeër vernielt auto terwijl bejaard echtpaar erin zit: "Geluk dat wij nog leven"

Enschedeër vernielt auto met bejaard echtpaar er nog in: "Geluk dat wij nog leven"
Enschedeër vernielt auto met bejaard echtpaar er nog in: "Geluk dat wij nog leven" © iStock
Een bejaard echtpaar kreeg begin juni in Hoogeveen de schrik van hun leven. De man en vrouw zaten in de auto bij een winkelcentrum, toen er plotseling een man op hen afkwam. De man (47), afkomstig uit Enschede, begon zonder aanleiding op de auto in te beuken. De officier van justitie eiste vandaag twee jaar cel en een speciale behandeling tegen de Enschedeër.
Hij sloeg onder meer op de motorkap en een ruit en trok het portier aan de kant van de bejaarde vrouw open. "Mijn vrouw heeft reuma, ze kon geen kant op", beschreef haar man vanmiddag in de rechtszaal in Assen.
De verdachte vertelde dat hij er niks meer van wist. Hij had vlak ervoor een halve liter sterke drank opgedronken tijdens een ruzie met zijn vriendin. 

Twee jaar cel en behandeling

De officier van justitie eiste twee jaar celstraf met een behandeling voor veelplegers. De maatschappij moet tegen hem worden beveiligd en hij moet van de drank af om niet nog meer misdrijven te gaan plegen, vindt de officier.
"We hebben geluk gehad dat we nog leven", aldus het slachtoffer. "Voor hetzelfde geld had hij een baksteen gepakt. Dan waren wij er niet meer geweest."
Getuigen op de parkeerplaats grepen in toen de doorgedraaide Enschedeër het portier van de auto open trok. Daarna richtte de man zich op de helpers, die op scooters waren. Hij probeerde één van de scooters af te pakken.

"Traumatisch"

"Stel dat zo’n man als een dolle op je auto gaat inslaan en je niet meer weg kunt, dat is een traumatische ervaring", zei de officier van justitie tijdens zijn strafeis. "En helemaal als je op leeftijd bent en je weet niet wat iemand van je wil. Dit is een vernieling van het soort dat we hier gelukkig niet zo vaak zien."
De verdachte noemde het 'schandalig' wat hij had gedaan. "Op het politiebureau heb ik erom zitten te janken. Normaal heb ik altijd respect voor oudere mensen." De officier van justitie wil dat hij 3900 euro schadevergoeding aan de slachtoffers betaalt.
Op 20 augustus doet de rechtbank uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.