nieuws

Nieuwe baasjes voor gedumpte parkieten staan in de rij

De parkieten, die als oud vuil langs de kant van de weg werden gedumpt
De parkieten, die als oud vuil langs de kant van de weg werden gedumpt © Dierenambulance Rijssen-Holten-Hellendoorn
Dierenliefhebbers hebben zich massaal aangemeld om zich te ontfermen over de parkieten die in Nijverdal langs de kant van de weg waren gedumpt. De ernstig verzwakte diertjes zitten momenteel nog in een vogelopvang om te herstellen. Daarna worden ze bij hun 'adoptieouders' ondergebracht.
Zoals gemeld hebben onverlaten elf parkieten als oud vuil achtergelaten aan de kant van een fietspad in de Nijverdalse woonwijk Groot Lochter. De vogels waren dusdanig uitgeput dat medewerkers van de dierenambulance ze zo op konden rapen. Een van de parkieten was er zo slecht aan toe dat hij uit zijn lijden moest worden verlost.

Uitpuilende mailbox

Na het bericht hierover op de website van RTV Oost regende het bij de dierenambulance Rijssen-Holten-Hellendoorn aanmeldingen van kandidaten die de parkieten nu een liefdevol dak boven het hoofd willen bezorgen.
"Na jullie bericht puilde onze mailbox helemaal uit", vertelt Patricia Bekhuis, coördinator van de dierenambulance. "We zitten zodoende met een overschot aan nieuwe baasjes. Al wijst de praktijk overigens ook uit dat mensen zich soms in een spontane bui aanmelden. Ze lezen zo'n bericht, vinden het zielig en dan na een nachtje slapen bedenken ze zich toch. Maar we hebben goede hoop dat het ons lukt alle tien parkieten straks elders onder te brengen."

In quarantaine

Met de diertjes gaat het intussen naar omstandigheden goed. Ze zitten momenteel in quarantaine met het oog op eventuele virussen of veterinaire vogelziekten.
Het is overigens nog niet gelukt de parkietendumper te achterhalen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.