nieuws

Hippe stadswandeling: Kampen lanceert selfieroute

Hoe maak je een stadswandeling hip, zonder elke keer weer hetzelfde riedeltje van jaartallen op te lepelen? In Kampen denken ze daar iets op gevonden te hebben: een selfieroute. Bezoekers van de stad worden uitgedaagd zelf foto's te maken van bezienswaardigheden en die op sociale media te plaatsen.
De Bovenkerk, de 'brug met de gouden wielen', de Broederpoort; stuk voor stuk pareltjes in de Kamper binnenstad. Leuk om erlangs te lopen of ernaar te kijken, nog mooier om er een foto van te maken. 

Leuke plekjes

Het idee komt uit de koker van Kamper Events. "We vragen mensen eigenlijk om met zo'n selfieroute anders naar de stad te kijken. En zoek de leuke plekjes op waar je op een andere manier mee om kan gaan", legt Jos Hogenbirk uit. 
Er is een app, Kampen Stadsgids, waarmee je de route interactief kunt volgen. En een selfie is geen selfie als hij niet op de sociale media wordt geplaatst, natuurlijk. "Het mooiste is natuurlijk als mensen 'm plaatsen, ja. Maar wat ons betreft mag je de foto ook uitvergroot boven je bed hangen", lacht Hogenbirk. 

Vertrouwen

De route werd vorige week gelanceerd. Tot nu toe zijn er enkele foto's geplaatst. Erg storm loopt het dus nog niet. Maar Hogenbirk heeft er vertrouwen in. "Het is er pas net, we gaan ons best doen er een succes van te maken."
De selfieroute
De selfieroute © Kamper Events

Belachelijk

De toeristen zelf zijn in ieder geval enthousiast. "Ik maak graag selfies, mits de achtergrond ook een beetje leuk is", vertelt een fietser uit Budel (Noord-Brabant). "Dus dit vind ik wel leuk, ja."
Voor een andere bezoeker hoeft het allemaal niet. "Die selfies vind ik een beetje belachelijk. Ik ben 78 en dan doe je dat niet meer." 
Ach, gelukkig is de stad ook mooi zónder door je beeldscherm te kijken. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.