Nieuws

MST neemt weer patiënten op, behalve op de afdeling neurologie

MST neemt weer patiënten op
MST neemt weer patiënten op © RTV Oost
Het Medisch Spectrum Twente in Enschede (MST) neemt sinds maandag weer patiënten op. Vorige week werd er een opnamestop ingevoerd omdat alle verpleegbedden bezet waren door een tekort aan personeel. Alleen op de afdeling neurologie worden nog geen patiënten opgenomen.
Minder personeel door de vakantieperiode en een verstopping in de doorloop van patiënten waren de aanleiding voor de opnamestop. MST-woordvoerder Erwin Iping zei vorige week dat het probleem in de hele regio speelt. Het onderbrengen van patiënten in andere ziekenhuizen was dan ook niet mogelijk.
Tijdens de opnamestop werden geplande operaties afgezegd en personeel werd gevraagd langer door te werken om zo meer patiënten te kunnen verplegen. Het traumacentrum van het ziekenhuis bleef wel gewonden opvangen.
Bezette bedden
Het MST heeft ongeveer 550 verpleegbedden in gebruik. Een deel van de ziekenhuisbedden wordt bezet door patiënten die eigenlijk in een andere zorginstelling thuishoren. Ook daar is een tekort aan bedden, waardoor de verpleegbedden bezet bleven.

Wanneer de opnamestop op de afdeling neurologie voorbij is, is niet bekend. De doorstroom van patiënten op deze afdeling is lager.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.