nieuws

Bruikbare tips in moordzaak Steenwijker Halil Erol

Halil Erol verdween in februari 2010
Halil Erol verdween in februari 2010 © RTV Oost
Bij de politie Oost-Nederland zijn verschillende bruikbare tips binnengekomen over de speciale zakken waarin de ledematen en de romp van de vermoorde Halil Erol werden gevonden. Dat meldt de politie desgevraagd aan RTV Oost. Vorige week deed de politie een oproep aan het publiek om mee te denken.
"We hebben negen tips binnengekregen, waarvan enkele hele bruikbare", zegt een woordvoerder. Een aantal jaren geleden werd ook al gevraagd om mee te zoeken naar de herkomst van de zakken. "Toen kregen we tussen de 30 en 40 reacties. Daarbij zaten toen verschillende 'meedenk-tips'.

Gouden tip

"Zo dachten mensen dat het misschien zakken voor bootzeilen waren, of voor tentstokken. Ook waren er mensen die dachten dat het zakken waren waarin noten of vruchten naar de markt werden gebracht in Turkije." Maar de gouden tip zat er nog niet bij.

Dekbedhoes

Of dat nu wel het geval is, wordt onderzocht. "Mocht dat zo zijn, dan ligt er een beloning van 15.000 euro te wachten", aldus de woordvoerder. In de zakken zaten naast de lichaamsdelen van de vermoorde Erol ook een judopak en een dekbedhoes met opvallend motief. RTV Oost berichtte vorige week over het beddengoed als cruciaal stuk bewijs.
De zakken zijn gemaakt van polyester en zijn 53 cm breed en 140 cm lang. Ze hebben een klittenbandsluiting. 

Verdachten

Voor de moord op Erol zijn twee verdachten in beeld. Die zijn kort na de verdwijning van de Steenwijker ook aangehouden, maar destijds weer vrijgelaten. Het gaat om de ex van Erol en een Meppelaar.
De ex is wel op vrije voeten, maar geldt nog wel als verdachte. De Meppelaar zit de komende maanden nog in voorarrest. Bewijs tegen hem bestaat uit dna-materiaal en de connectie met het dekbedovertrek. De man woonde destijds in het huis waar Erol ook was geweest om zijn ex en kinderen te bezoeken. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.