nieuws

Koffie drinken en katten knuffelen: het kan binnenkort bij Dierenopvangcentrum Hengelo

Voor wie geen kat in huis kan nemen, maar wel erg dol is op de viervoeters heeft Dierenopvangcentrum Hengelo dé oplossing. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een kattenhuiskamer waar mensen kunnen koffie drinken en knuffelen met de dieren.
Het opvangcentrum is opgedeeld in een pension en een opvang. Binnenkort komt daar dus een kattenhuiskamer bij. "Zo eentje als bij je oma thuis", vertelt José Hartmann van de dierenopvang. 

Knuffelen

In de kamer komen katten die om welke reden dan ook niet te plaatsen zijn. Het is de bedoeling dat voornamelijk zorgcentra gebruik gaan maken van de huiskamer. "Dementerende ouderen of kinderen met een beperking kunnen wat komen drinken en knuffelen met de katten."
Hartmann vervolgt: "Stel dat iemand de kat niet mee mag nemen naar een verzorgingshuis, dan kunnen ze hier bijvoorbeeld elke week komen om hun eigen kat te knuffelen. Mooi, toch?"

Internationale Kattendag

Waarom de huiskamer niet vandaag wordt geopend, op Internationale Kattendag? Als Hartmann eerlijk is, moet ze toegeven dat ze nog nooit van de dag had gehoord. "Het is bij ons elke dag kattendag."

Katdeau

De nieuwe huiskamer bij Dierenopvangcentrum Hengelo is overigens niet de eerste plek in Hengelo waar mensen naar toe kunnen om katten te knuffelen. Drie jaar geleden opende kattencafé Katdeau haar deuren. Daar kan met Sphynxkatten (naaktkatten) worden geknuffeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.