nieuws

Uitvaartbedrijf Meander betreurt commotie na prent voor lijkwagen

De parkeerbon werd uitgedeeld terwijl een overledene werd opgehaald
De parkeerbon werd uitgedeeld terwijl een overledene werd opgehaald © Facebook / Johan Vlijm
Uitvaartmaatschappij Meander in Zwolle betreurt de commotie die is ontstaan over een parkeerbon die werd uitgedeeld aan een lijkwagen terwijl een overledene werd opgehaald. "Dit is vooral heel vervelend voor de familie die bezig is met de uitvaart", zegt een medewerker van het bedrijf.
Een buurman zag de parkeerwacht de bon uitschrijven en wilde ingrijpen. Zonder resultaat. Voor de duidelijkheid: een parkeerwaarschuwing is geen bekeuring, maar een prent om duidelijk te maken dat er eigenlijk bekeurd had moeten worden.
De overleden man werd uit het Theodora Vos De Wael Huis in de lijkwagen gelegd. Het voertuig had geen parkeerkaartje achter de ruit waarop de dienstdoende parkeerwachter ingreep.

'Kous is af'

De consternatie die vervolgens ontstond tussen de parkeerwacht en de boze buurman wordt door Meander betreurd. "Het wordt veel groter gemaakt dan het is."
"De chauffeur van de lijkwagen heeft de parkeerwacht niet gesproken, die was al weg. Er zijn inmiddels excuses gemaakt door de gemeente en voor ons is daarmee de kous af. De aandacht hoort uit te gaan naar de overledene en diens familie."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.