nieuws

Drugsafspraak in Hardenberg loopt uit de hand: vijf verdachten aangehouden

De drugsafspraak tussen de vier jongeren en de man liep uit de hand
De drugsafspraak tussen de vier jongeren en de man liep uit de hand © RTV Oost
De politie in Hardenberg heeft drie minderjarige jongens en een 18-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een conflict aan de Barbierstraat afgelopen vrijdag. Een 39-jarige Hardenberger had een afspraak om drugs te verkopen aan de vier, maar dat liep uit de hand. Ook die man is aangehouden.
De afspraak stond gepland op vrijdagavond rond half tien. Toen de 39-jarige man de drugs wilde verkopen, bedreigde één van de verdachten hem met een mes. De man stond onder dwang de drugs af. De jongens gingen er vervolgens rennend vandoor.
De man ging de verdachten achterna en wist één van hen te overmeesteren. Agenten kwamen vervolgens ter plaatse om de jongen aan te houden. De 39-jarige man werd ook aangehouden als verdachte van handel in softdrugs. De drie anderen werden in de afgelopen dagen aangehouden.

Drugsoverlast jongeren

De politie heeft de zaak in onderzoek. De aangehouden jongeren komen uit een jeugdgroep, bekend bij de politie. In Hardenberg zorgen enkele jeugdgroepen voor drugsoverlast. Burgemeester Peter Snijders: "Wij zijn blij dat de aanpak tegen overlast resultaat heeft. Wij gaan samen met de politie hiermee door om de overlast voor inwoners terug te dringen."
De komende tijd is de politie zichtbaar en onzichtbaar in Hardenberg aanwezig om overlastgevende jongeren aan te spreken en bij verdenking te controleren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.