nieuws

Verbeterde politie-Mercedessen na klachten over krappe wagens

De politie IJsselland meldt trots komst van de verbeterde Mercedes, links met nieuwe striping.
De politie IJsselland meldt trots komst van de verbeterde Mercedes, links met nieuwe striping. © Politie IJsselland
De politie Overijssel heeft deze week de eerste twee verbeterde Mercedessen gekregen. De aanpassingen werden doorgevoerd nadat politiemensen zich massaal beklaagden over de te krappe surveillancewagens en de stugge vering ervan.
Het waren agenten van het korps Overijssel die november vorig jaar als eerste hierover alarm sloegen. De zaak kwam aan het rollen nadat RTV Oost hierover berichtte.
De politie besloot daarop tot verbeteringen. Zo werd onder meer de middenconsole aangepast, waardoor agenten voorin meer ruimte hebben. Onder meer met het oog op hun koppel, waar meerdere attributen aan hangen.

Meer zitcomfort

Daarnaast komt er verbeterde verlichting op het dak en wordt de vering vernieuwd. Agenten beklaagden zich erover dat de bodemplaat bij hogere snelheden nog wel eens over het wegdek wilden schuren.

Nieuwe striping

De eerste twee aangepaste politiewagens zijn nu uitgeleverd bij de politie IJsselland. De wagens zijn onder meer voorzien van de vernieuwde striping. Die is beter zichtbaar in het donker en vervangt de oude striping, die dateert van 1993.
Eind vorig jaar maakte de politie bekend dat de komende vier jaar alle VW's worden vervangen door Mercedessen. Daarbij gaat het landelijk om 1.250 Mercedessen uit de B-klasse. De Mercedes rolde als beste uit de vele testen, maar pas toen ze in de praktijk werden gebruikt, kwamen de kinderziekten aan het licht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.