nieuws

Medewerker gemeente Deventer verduisterde 22.000 euro en krijgt werkstraf

Medewerker gemeente Deventer verduisterde ruim twintigduizend euro
Medewerker gemeente Deventer verduisterde ruim twintigduizend euro © RTV Oost
Een 22-jarige juridisch medewerker van de gemeente Deventer verduisterde in 2016 en 2017 ruim twintigduizend euro van zijn werkgever. De uit Zutphen afkomstige man werd vrijdagmorgen veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur en het tot op de laatste cent terugbetalen van het verdwenen geldbedrag.
De man bekende en vertelde dat hij werd bedreigd door onbekende mannen die nog geld van zijn spoorloos verdwenen vader tegoed hadden. Uit angst besloot hij toen het geld van zijn werkgever te stelen, in totaal 22.000 euro.
De gemeente ontdekte de fraude na het vertrek van de medewerker van de afdeling schuldhulpverlening. De Zutphenaar had een kleine drieduizend euro overgemaakt naar zijn eigen bankrekening. De rest van het bedrag had hij zich toegeëigend door prepaid creditcards van mensen in de schuldhulpverlening mee te nemen.

"Ik weet niet zo goed wat ik met het verhaal van meneer moet, maar het is wel zorgelijk dat hij het over de ruggen van kwetsbare mensen doet", zei de officier van justitie, die honderd uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand eiste. Die voorwaardelijke straf was voor rechter Melaard niet nodig: "Ik heb geen aanwijzing dat u dit nog een keer gaat doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.