nieuws

Het gaat weer goed met bulldog Diego: "Hij moet nu lekker tot rust komen"

Het gaat inmiddels goed met Diego
Het gaat inmiddels goed met Diego © Dierenambulance Hengelo Borne
De Engelse bulldog Diego zal ongetwijfeld de meest besproken hond van afgelopen week zijn. Het beestje werd vorig weekend in zorgwekkende toestand door de dierenambulance uit het Weusthagbos in Hengelo opgehaald, maar inmiddels gaat het weer goed met hem. Zelfs zo goed dat Diego op termijn zal worden herplaatst.
Vorige week kreeg de dierenambulance de melding dat een bulldog aan een boom was geknoopt en aan zijn lot overgelaten. De melder zei later dat het verhaal anders zit.
De man zou de hond een half uur eerder zelf hebben gekocht, maar het ging zo slecht met het beestje dat de Hengeloër in paniek raakte. Omdat de man geen geld had voor een dierenarts, verzon hij naar eigen zeggen de dumping.
De medewerkers van de dierenambulance troffen inderdaad een hond in kritieke toestand aan.

Dierenartskosten

De Hengeloër dacht met het verzonnen verhaal de dierenartskosten te ontlopen, maar dat liep iets anders dan gepland. "Ik heb mijn excuses aan de dierenambulance aangeboden en verteld hoe het verhaal zit. Nu heb ik alsnog de rekening van zo'n 200 euro gekregen. Het wordt een lange maand voor mij", vertelt de man.
De verzorging heeft het dier duidelijk goed gedaan. "Het gaat nu heel goed met Diego", weet een van de verzorgers van het Dierenopvangcentrum Hengelo te vertellen. "Hij moet nu lekker tot rust komen, als hij rustig is zullen we hem herplaatsen."

Politieonderzoek

Omdat het in eerste instantie leek dat Diego aan een boom was gebonden en achtergelaten, heeft de politie onderzoek gedaan naar de vermeende dumping. De politie heeft het onderzoek inmiddels afgerond en komt tot de conclusie dat Diego vermoedelijk niet is gedumpt. Er was ook geen sprake van verwaarlozing of mishandeling.

Warmte en spanning

Een week geleden zag de wereld er voor Diego een stuk minder rooskleurig uit. Zijn voormalige baasjes brachten hem van Groningen naar Hengelo, maar eenmaal bij zijn nieuwe eigenaar lijkt de hond doodziek. "Hij had een heel zware ademhaling en deed heel vreemd. Ik heb eerder honden gehad, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei de Hengeloër eerder deze week.
Volgens de asielmedewerker valt de toestand van Diego wel te verklaren. "De hond had het heel warm. Hij is al van het hondensoort dat snel en veel hijgt, dan kan ie wat sneller kortademig zijn. Tel daar de spanning van de autorit en de nieuwe omgeving en mensen bij op. Dat komt een dier niet ten goede."

Potentiële baasjes

Diego stond afgelopen dagen volop in de schijnwerpers, dat heeft ook de aandacht van potentiële baasjes getrokken. Zij hebben zich al gemeld bij Dierenopvangcentrum Hengelo. "We hebben de boot tot nu toe afgehouden. Diego moet eerst volledig tot rust komen, pas dan gaan we kijken waar hij herplaatst wordt. Wanneer dat is? Dat weet je bij dieren nooit." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.