nieuws

Verdachte 'Kwartetmoord' wordt overgeplaatst na doodsbedreiging

Dejan A. is in de gevangenis bedreigd met de dood
Dejan A. is in de gevangenis bedreigd met de dood © beeldbewerking RTV Oost/Instagram Dejan A.
De verdachte van de viervoudige moord in Enschede, die zelf met de dood bedreigd is in de gevangenis, wordt overgeplaatst. Dat zegt zijn advocaat Roy van der Wal. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) wil dit niet bevestigen 'uit veiligheid voor de gedetineerde en uit privacy-overwegingen.'
Moordverdachte Dejan A. kreeg deze week een brief in zijn cel, waarin stond dat hij vermoord zou gaan worden. Na melding bij de gevangenisleiding werd zijn hele afdeling ondersteboven gekeerd door een speciale eenheid, op zoek naar een pistool waarmee het zou moeten gebeuren. Dat wapen werd niet gevonden.

Isoleercel

Dejan A. werd in de isoleercel gezet. "Eveneens voor zijn eigen veiligheid", zegt de DJI. Gedetineerden vinden het over het algemeen niet erg prettig als hun cel overhoop wordt gehaald voor een doorzoeking. Advocaat Van der Wal vond plaatsing in de isoleercel erg overdreven. Nu wordt zijn cliënt dus overgeplaatst, zegt hij.

Viervoudige moord

Dejan A. wordt er samen met zijn vader en broertje van verdacht dat hij november vorig jaar vier mensen dood heeft geschoten in een growshop aan de Enschedese Van Leeuwenhoekstraat. Volgende week is er een derde voorbereidende rechtszitting tegen hen.
De slachtoffers werden van dichtbij doodgeschoten. Ze zijn allen twee of drie keer geraakt. Er is geschoten met twee verschillende vuurwapens met verschillende kalibers.

Bewijs

Volgens justitie is er een waslijst aan bewijs tegen de drie hoofdverdachten. Zo is er dna van één van hen gevonden op een kogelhuls, zat er bloed van de slachtoffers in Dejan's auto, zaten er sporen van de jongste zoon op een losgetrokken kabel van een camerasysteem in de growshop en zijn ze vastgelegd op beelden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.