Duur gelijkspel FC Twente Vrouwen in strijd om Champions League-ticket

FC Twente Vrouwen - Besiktas Vrouwen
FC Twente Vrouwen - Besiktas Vrouwen © Orange Pictures / Ron Jonker
FC Twente Vrouwen heeft haar tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League gelijkgespeeld. Op het complex van SV Vosta werd het door een laat Turks doelpunt 2-2 tegen Besiktas.
De Tukkers kwamen al na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Fenna Kalma, maar halverwege de eerste helft kwam Besiktas op gelijke hoogte. Kalma leek met een treffer in 46e minuut uit te groeien tot matchwinner, maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Besiktas andermaal gelijk.

Wie pakt het CL-ticket?

Komende dinsdag wordt bekend welke club zich als groepswinnaar plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Dan is het Poolse Górnik Leczna de tegenstander, dat vandaag het Armeense Alashkert met maar liefst 13-0 versloeg en na twee duels ook op vier punten staat. FC Twente móét winnen van Górnik Leczna, dat een beter doelsaldo heeft, om zich te verzekeren van een Champions League-ticket. Deze wedstrijd wordt ook gespeeld op het sportpark van Vosta.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Champions League voorronde.