nieuws

Visrecord uit Enschede alweer gebroken: nog grotere vis gevangen in Gelderland

Enschedees record na een week al verbroken
Enschedees record na een week al verbroken © Facebook Fishing Adventure
Nog geen week heeft het stand gehouden: het Nederlands record voor het vangen van de grootste vis dat vorig weekend in Enschede werd neergezet. Er werd een vis van 2 meter 27 uit het water gehaald door Duitser Dirk Ditters, maar twee Achterhoekers vingen dit weekend een nog grotere vis.
De vrienden Dick Jansen en Mark Buijl haalden volgens Omroep Gelderland een meerval van 2 meter 36 uit de Oude IJssel bij het Gelderse Gendringen. "Het heeft wel een paar uurtjes op ons in moeten werken", vertelt Jansen beduusd tegen de regionale omroep.

Het duo vist altijd samen, maar op karpers. "Dit is eigenlijk bijvangst die je niet wil hebben. We zijn een klein half uurtje bezig geweest. Een karper vecht heel anders dan een meerval, maar je hoopt toch dat het een karper is die vreemd reageert."
Toch is het duo blij met de vangst. Ze maakten dan ook direct een foto als bewijs. "Er gaan wel meer verhalen, maar je moet een foto hebben. Daarom ben ik er ook naast gaan liggen. Zelf ben ik met mijn arm uitgestrekt 2 meter 35 namelijk", aldus Jansen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.