Gravelracen steeds populairder, grote toertocht in september

Het zit een beetje tussen racefietsen en mountainbiken in: gravelracen. En het wordt steeds populairder. Vooral onze provincie leent zich daar fantastisch voor en daarom komt er op 22 september een grote toertocht in het buitengebied van Haaksbergen en over de grens met Duitsland.

Het initiatief komt van fervent gravelracer en oud-profwielrenner Rob Kleinsman. "Het komt overgewaaid uit Amerika. Er worden in Nederland al een paar wedstrijden in gereden en het wordt steeds populairder."

Grensoverschrijdend

Eind september organiseert hij daarom een 'grensoverschrijdende' toertocht, die start in Eibergen en door het buitengebied van Haaksbergen en over de grens met Duitsland voert. "De deelnemers zullen versteld staan hoe mooi dit gebied is. Normaal gesproken rijdt je er langs maar nu ga je er dwars doorheen. Zo ontdek je steeds nieuwe plekken."

De tocht gaat door heide en bossen (Foto: RTV Oost)
De tocht gaat door heide en bossen (Foto: RTV Oost)

Dikkere banden

Overigens is de standaard racefiets iets minder geschikt, want voor het gravelen zijn iets dikkere banden nodig.

Maar over je conditie hoef je je geen zorgen te maken, volgens Kleinsman is er ook een kortere route. "Je moet er wel een beetje de benen voor hebben maar met een beetje conditie gaat het je wel lukken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: