Abraham Alex uit Glane is zijn vijftig wasmachines weer kwijt

Het was een opvallend gezicht zaterdagmorgen in de voortuin van Alex Biesma in Glane. Zijn tuin stond namelijk vol met vijftig wasmachines. Een grap van zijn collega's, omdat hij vijftig jaar was geworden. En het opruimen, dat moest hij vanochtend zelf doen.

Voor zijn vijftigste verjaardag kreeg Alex dus geen Abraham. Naast de wasmachines stond er ook een spandoek met de tekst 'Gunthers witwas praktijken!'. Vroeger had Alex een handeltje in wasmachines en dat waren zijn collega's nog niet vergeten.

LEES OOK: Van je collega's moet je het hebben: vijftig wasmachines in de voortuin

Een paar dagen later kan Alex er nog steeds om lachen. "Ik vond dit erg leuk, maar ik hoop dit nooit meer te hoeven doen." Alex was wel gewend om wasmachines te tillen. "In een vorig leven heb ik machines van tachtig kilo per stuk naar vier hoog moeten brengen."

Tekst gaat verder onder de video

De wasmachines werden door tien collega's, nu ex-vrienden zoals Alex ze noemt, in zijn tuin gezet. Die waren vanmorgen in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig kreeg Alex hulp van een vriend uit Hamburg.

Als de wasmachines allemaal in de container zijn gepakt, gaan ze naar dezelfde plek als waar ze vandaan kwamen. "Ze gaan terug naar de oud ijzerhandelaar in Losser", besluit Alex.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Glane Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: