nieuws

Lees terug: Rechtszaak tegen verdachten Enschedese 'Kwartetmoord'

De vier slachtoffers van de Kwartetmoord
De vier slachtoffers van de Kwartetmoord © RTV Oost
De verdachten van de viervoudige moord in Enschede stonden vandaag voor de rechter. Het ging om een voorbereidende rechtszitting. Tijdens de rechtszaak bleek dat tegen de verdachten van de viervoudige moord in Enschede is wederom nieuw bewijs gevonden.
De drie hoofdverdachten zijn een vader met zijn twee zoons, van Servische komaf. Ze woonden in Hengelo en Nijverdal. Justitie heeft een waslijst aan bewijzen tegen hen. Volgens het Openbaar Ministerie zijn zij degenen geweest die op 13 november vorig jaar in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat vier mensen de dood in joegen, door ze van dichtbij de executeren.

Handel in wapens

Ook moeten drie Brabantse verdachten zich vandaag voor de rechter verantwoorden voor de handel in de moordwapens. Het gaat om een Bredase vrouw en twee mannen uit Sint Willebrord. Dat zijn een vader en zoon. Die twee zitten momenteel al een straf uit voor een andere wapenhandel-zaak.

Verslag uit de rechtszaal

RTV Oost was vanochtend bij de rechtszitting aanwezig met verslaggevers Jan Colijn en Tom Meerbeek. Zij hebben namens RTV Oost de afgelopen dagen weer veel nieuwe feiten naar buiten gebracht over de lugubere moordpartij. Lees hieronder de samenvattende tweets uit de rechtszaal van misdaadverslaggever Tom Meerbeek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.