Nieuws

Deventerse Van der Plas wil met boerenpartij de Tweede Kamer in

Caroline van der Plas
Caroline van der Plas © Eigen foto
Deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2021: dat is het doel dat Caroline van der Plas uit Deventer heeft met de BoerBurgerBeweging. Van der Plas is momenteel bezig om een partij te vormen die moet opkomen voor de belangen van boeren in de politiek. "Er moet meer gezond boerenverstand komen in de Tweede Kamer."
Van der Plas begon in 2015 met BoerBurgerTweet, waarmee volgers op social media een inkijkje krijgen in het boerenleven. Nu wil ze ook in Den Haag kunnen meepraten en de belangen van boer en burgers dienen.
"Er is veel polarisatie tussen de stad en het platteland. Wij willen ze juist met elkaar verbinden", legt Van der Plas uit. "Er is geen enkele nuance meer. Er worden veel leugens over de landbouw verspreid."

Meer dan één thema

Volgens de initiatiefneemster zal de partij veel meer zijn dan slechts een één-themapartij. "Het gaat om veel meer dan boeren en tuinbouw. Het gaat om voedsel, economie en landschapsontwikkeling. Nederland is groter dan de Randstad en er is op het platteland voldoende potentieel. Boeren zijn mondig en lekker nuchter."
Bij het maken van de plannen zoekt Van der Plas samenwerking met andere partijen zoals Team Agro NL, STAF en BoerBewust. In 2021 hoopt Van der Plas op twee zetels bij de Kamerverkiezingen. "Minimaal."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.