nieuws

Gevonden wapen in Vollenhove vermoedelijk niet gebruikt voor misdrijf

Opgeviste wapen vermoedelijk niet gebruikt bij misdrijf
Opgeviste wapen vermoedelijk niet gebruikt bij misdrijf © RTV Oost
Het wapen dat onlangs door twee jonge magneetvissers uit de haven in Vollenhove werd gevist, is vermoedelijk niet gebruikt voor een misdrijf. Dat laat de politie desgevraagd weten.
Het wapen werd enkele weken geleden door twee tienjarige jongens van Urk uit het water gehaald. Ze dachten aanvankelijk dat het om een nepwapen ging, maar nadat het eenmaal was schoongemaakt bleek het echt. De politie werd gealarmeerd en het wapen werd meegenomen voor onderzoek.
In het stadje wordt al snel de link gelegd met de dubbele moord op het echtpaar Jurrie (63) en Marrie (60) Vis uit Vollenhove. Zij werden exact tien jaar geleden in hun eigen woning met pistoolschoten om het leven gebracht. Het moordwapen is tot op de dag van vandaag spoorloos.
De hoop was dat de twee jongens het moordwapen hadden opgevist en het onderzoek naar de moord in een stroomversnelling zou komen. Maar enkele weken later lijkt die hoop vervlogen. "Voor zover nu bekend is het wapen dat in Vollenhove is aangetroffen niet gebruikt bij een strafbaar feit", laat een woordvoerder weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.