nieuws

Landgoed Twickel bereidt zich voor op muzikaal festijn op water

Waterpodium op landgoed Twickel
Waterpodium op landgoed Twickel © Dean van het Laar/ RTV Oost
Landgoed Twickel bereidt zich voor op een muzikaal festijn dit weekend, waar de aftrap van de vijftiende editie van het Stiftfestival plaatsvindt. Er worden onder meer twee opera's opgevoerd. Werkers zijn vandaag druk bezig geweest om de basis te leggen van het waterpodium.
Ruim veertig leden van onder andere een koor, orkest en geluidstechnici moeten op dit podium ervoor zorgen dat er een muzikaal festijn ontstaat. Het is niet gebruikelijk dat het landgoed de kasteeltuin leent voor dit soort evenementen. "Het moet geen kermis worden hier, maar we willen graag eens in de zoveel tijd met iets bijzonders uitpakken en dat is dit evenement", zegt organisator Rob Bloemendal. 
Het waterpodium op Landgoed Twickel
Het waterpodium op Landgoed Twickel © Dean van het Laar/ RTV Oost
Fotograaf: Dean van het Laar/ RTV Oost Het waterpodium op Landgoed Twickel
Meer dan vijfhonderd mensen kunnen dit weekend van een openluchtconcert gaan genieten. "We hopen dat het weer meezit, want wij zijn erg enthousiast over dit evenement. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er wat moois van te maken. We hebben een alternatieve locatie, maar we hopen niet dat het zover hoeft te komen om daar naar uit te wijken."
Naast Landgoed Twickel vinden elders in Twente nog concerten plaats, onder meer op 't Stift in Weerselo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.