nieuws

Creativiteit is nodig bij corsobouwers Sint Jansklooster door tekort aan dahlia's

Creativiteit, dat zullen de wagenbouwers in Sint Jansklooster nodig hebben om hun praalwagen voor het aankomende bloemencorso gereed te maken. Door de droogte is er een flink tekort aan dahlia's. "Onze wagen stelt een kraam voor met een Arabische koopman erin. In plaats van mooie bloemen gebruiken we planken die we branden, zodat ze authentiek lijken. Daar vangen we al wat mee op", vertelt wagenbouwer Jan van Beekhuizen.
De meeste corsobouwers kweken zelf ook dahlia's, maar dat is niet voldoende. Daarom worden er extra bloemen uit andere plaatsen gehaald. Dit jaar is het maar gelukt om tachtig procent van de benodigde bloemen bij elkaar te krijgen. En iets meer dan de helft daarvan is in de kleur die de bouwers graag willen.
Daarom maken de bouwers andere keuzes, zoals Van Beekhuizen en zijn collega's. Zij schatten in dat ze dertig procent tekort komen. "Onze koopman verkoopt lampen. Die zouden normaal van bloemen zijn, nu kunnen we ervoor kiezen om dat van plaatmateriaal te maken."
Het corso in Sint Jansklooster gaat ondanks de bloemenproblematiek gewoon door. "Zeker, daar ben ik van overtuigd", stelt Robert van Benthem namens de bloemencommissie. Vrijdag trekken de creaties om 14.00 en 20.30 uur door het centrum. Zaterdag is vanaf 12.00 uur het corsofestival.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.